fbpx
Logo White
Blog / Συμβουλές Φροντίδας / Ήλιος! Πώς να τον απολαύσετε άφοβα
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Ήλιος! Πώς να τον απολαύσετε άφοβα

Ήλιος! Πώς να τον απολαύσετε άφοβα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ήδη ξεκινήσει! Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε πως ο ήλιος παραμονεύει, έτοιμος να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία και στην επιδερμίδα σας.

SUNCARE 101 – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία χωρίζεται σε δύο κύριους τύπους, την ακτινοβολία UVA και UVB.
Η UVB ακτινοβολία διαπερνά τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος και απορροφάται από το ανώτερο στρώμα του δέρματος και είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα, τα εγκαύματα, τους ερεθισμούς αλλά και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Η UVA ακτινοβολία είναι μεγαλύτερου κύματος και ενώ μπορεί να μην προκαλεί ηλιακό έγκαυμα, διεισδύει βαθιά στους ιστούς του δέρματος καταστρέφοντας το μεσαίο στρώμα (χόριο). Το χόριο περιέχει τους ελαστικούς ιστούς που διατηρούν το δέρμα ελαστικό. Έτσι, προκαλούνται βλάβες όπως γήρανση και ρυτίδες.
Το μαύρισμα είναι η φυσική προστασία του οργανισμού έναντι του ήλιου. Η επιδερμίδα προστατεύεται, λοιπόν, με τη σύνθεση μελανίνης, αλλά ο οργανισμός δεν έχει άπειρες δυνατότητες αυτοπροστασίας. Για αυτόν τον λόγο, χρειάζεται το αντηλιακό.

Το SPF δηλώνει το βαθμό προστασίας που παρέχει το αντηλιακό από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για το λόγο αυτό, χωρίς τη χρήση αντηλιακού, η έκθεση μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται από τον τύπο της επιδερμίδας και τις αντοχές της. Συνήθως κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά.

Για παράδειγμα: Αν ένα άτομο με προσωπικό χρόνο αντοχής στον ήλιο 5 λεπτών χρησιμοποιήσει δείκτη προστασίας 20, μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο με ασφάλεια για 100 λεπτά.

Συμβουλές για να απολαύσετε τον ήλιο με ασφάλεια

Πάντα, πάντα, πάντα αντηλιακό

Επιλέξτε αντηλιακά ευρέως φάσματος, τα οποία προσφέρουν προστασία κατά των UVA και UVB ακτίνων, και τα οποία περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
Τα αντηλιακά της σειράς  Cream – Gel 30 SPF & 50+ SPF παρέχουν προστασία από την UVA & UVB ακτινοβολία. Περιέχουν προβιταμίνη D, εξασφαλίζοντας την μέγιστη παραγωγή της βιταμίνης D, καθώς και βιταμίνη Ε και υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση. Ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Επίσης, δεν περιέχουν έλαια και είναι τα μόνα αντηλιακά με Λουτεΐνη, το πολύτιμο μόριο που προστατεύει από το blue light!

Τip: Τοποθετήστε την αντηλιακή σας κρέμα σε εμφανές σημείο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ξεχάσετε να την εφαρμόσετε. Θα δείτε πως σιγά σιγά θα αποκτήσετε τη συνήθεια να τη φοράτε κάθε μέρα και δεν θα μπορείτε να την αποχωριστείτε!

Ενυδατωθείτε

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε εντατικά τον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών. Επομένως, πίνετε άφθονο νερό και  καταναλώστε φρούτα και λαχανικά! Πέρα από την εσωτερική ενυδάτωση, φροντίστε να ενυδατώνετε επιμελώς και την επιδερμίδα σας με κάποιο προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης. Το Ηyaluronic Αcid Serum είναι ένα εξαιρετικό εντατικό συμπύκνωμα 3D (τριών διαφορετικών μοριακών βαρών υαλουρονικού οξέος) που διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Μη ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο να σχετίζεται με την εμφάνιση πολλών παθήσεων της όρασης. Τα γυαλιά ηλίου, είναι απαραίτητα για τα μάτια μας, ακριβώς όπως είναι το αντηλιακό για το δέρμα μας.

Τip: Επιλέξτε γυαλιά με την ένδειξη “100% UV Protection”, τα οποία προστατεύουν και από UVA & UVB.

Πείτε ΟΧΙ στο Solarium

Τα κρεβάτια μαυρίσματος  διαθέτουν ενισχυμένες UV λάμπες που εκπέμπουν δόσεις ακτινοβολίας έως και 12 φορές μεγαλύτερες από τον ήλιο. Έρευνες αναφέρουν πως στατιστικά τα άτομα που μαυρίζουν μέσω της τεχνικής του solarium είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος.

Φοράτε πάντα καπέλο και μείνετε στην σκιά

Η ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να φτάσει σε εσάς με διάφορους τρόπους. Προσπαθήστε να αποφεύγετε την άμεση έκθεση επιλέγοντας είτε μια φυσική σκιά, είτε μια ομπρέλα θαλάσσης. Προφυλαχθείτε όμως και από την έμμεση έκθεση, η οποία γίνεται μέσω αντανάκλασης της ακτινοβολίας σε επιφάνειες όπως είναι η άμμος και το νερό.

Tip: Θυμηθείτε πως το τζάμι δεν μπλοκάρει τις ακτίνες UV. Οπότε, αποκτήστε τη συνήθεια να φοράτε αντηλιακό ακόμα και όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες

Στην Ελλάδα, η ηλιακή ακτινοβολία βρίσκεται στα πιο επικίνδυνα επίπεδα, κατά τους πιο ζεστούς μήνες από τις 12:00  έως και τις 16:00. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο αυτές τις ώρες!

Hyaluronic Acid Serum
24 3D hydration deep
Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα