Logo White
Blog / Συμβουλές Φροντίδας / ΄Ολα όσα θες να ξέρεις για το serum…
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

΄Ολα όσα θες να ξέρεις για το serum…

΄Ολα όσα θες να ξέρεις για το serum…

Τι είναι τα Serum ;

Τα Serum ή αλλιώς οροί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το ‘’φάρμακο’’ της επιδερμίδας. Και αυτό διότι περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ανώτερης ποιότητας δραστικών συστατικών ενώ η δράση τους είναι πιο ενισχυμένη αναφορικά με μια κρέμα.
Το χαρακτηριστικό των serum είναι η λεπτόρρευστη υφή που επιτρέπει στα δραστικά συστατικά και στις βιταμίνες να διαπερνούν σε μεγαλύτερη ποσότητα, να απορροφώνται ταχύτερα και να διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος από την επιδερμίδα. Eνυδατώνουν και χαρίζουν σύσφιξη στην επιδερμίδα, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ενισχύουν την άμυνα του δέρματος.

Είναι το Serum πιο αποτελεσματικό από μια κρέμα ;

Σε γενικές γραμμές τα serum αποτελούνται από εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή δραστικών συστατικών (ορισμένες φορές σε διπλάσια ποσότητα σε σχέση με μια κρέμα), όμως κυρίως έχουν μια συγκεκριμένη δράση: αντιοξειδωτική προστασία, ενυδάτωση, αντιρυτιδική δράση…
Λειτουργούν λοιπόν συμπληρωματικά με την κρέμα, η οποία στοχεύει κυρίως στην προστασία του δέρματος, αλλά επιπλέον τονώνουν και ισχυροποιούν την δράση της.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των serum είναι η ικανότητα τους να δρουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, μεταφέροντας συγκεκριμένα μηνύματα π.χ αναπλήρωση της ενυδάτωσης, κυτταρική αναγέννηση …

Μπορώ να χρησιμοποιώ πολλά Serum μαζί;

Ναι! Ο στόχος των serum είναι σωστή τροφή της επιδερμίδας.
Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιούμε εναλλάξ μια ποικιλία serum, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας.

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιώ ένα Serum;

Γύρω στα 30 είναι η πιο κατάλληλη ηλικία όταν η έκθεση στην μολυσμένη ατμόσφαιρα, στο στρες και στον ήλιο αποδυναμώνουν την επιδερμίδα και αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης.

Πότε και πως είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής των Serum;

Εξαρτάται από την δράση του κάθε serum.
Ένα αντιοξειδωτικό Serum είναι προτιμότερο να το φοράμε το πρωί διότι βοηθά την επιδερμίδα να αμυνθεί ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ένα serum κυτταρικής αναγέννησης θα είναι πιο δραστικό κατά την διάρκεια της νύχτας ενώ ένα ενυδατικό ή ένα αντιρυτιδικό serum θα έχει καλύτερα και πιο ενισχυμένα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί δυο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).
Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τα serum ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες.
Καταρχήν χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα, η λεπτόρρευστη και διαπεραστική υφή τους επιτρέπει να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα με μόλις λίγες σταγόνες.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό: Απλώνουμε το serum στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις, μικρά χτυπήματα ή αρμονικές κινήσεις λείανσης της επιδερμίδας. Να θυμάστε ότι δεν κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας serum.
Ιδανικά ή καλύτερη στιγμή για να βάλουμε το serum είναι μετά το μπάνιο ή το ντούς όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ανοικτοί και το δέρμα ζεστό.
Φυσικά δεν αμελούμε την περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ.
Τέλος περιμένουμε λίγο ώστε να απορροφηθεί καλά και να μην έχουμε πλέον την αίσθηση του στο δέρμα μας πριν απλώσουμε την κρέμα προσώπου.

👉  Tip: ο ορός αποτελεί τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας!!!

Μπορώ να χρησιμοποιώ ένα Serum καθημερινά;

Όλα εξαρτώνται από το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.
Εάν αυτό είναι κάτι εποχιακό (κούραση, μαύροι κύκλοι….)φροντίζουμε να κάνουμε τις αντίστοιχες θεραπείες όποτε υπάρχει η αντίστοιχη ανάγκη.
Τα serum που στοχεύουν στην ενυδάτωση ή στην αντιρυτιδική προστασία μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας.

Μπορεί το Serum να αντικαταστήσει την κρέμα ημέρας ή νύχτας;

Σε γενικές γραμμές όχι.
Το serumενισχύει και ισχυροποιεί την δράση της κρέμας.
Όμως ο πιο ενδεδειγμένος συνδυασμός είναι serum  + κρέμα

 

Tamarind Serum Face
Tamarind Serum Face Tamarind Serum Face Tamarind Serum Face Tamarind Serum Face
Bio Peptide Serum
Bio Peptide Serum Bio Peptide Serum Bio Peptide Serum Bio Peptide Serum
C35% serum
C35% serum C35% serum C35% serum C35% serum
Hydrogel Derma
Hydrogel Derma Hydrogel Derma Hydrogel Derma Hydrogel Derma
Hyaluronic Acid Serum
24 3D hydration deep
Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum Hyaluronic Acid Serum

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα