fbpx
Logo White
Blog / Συμβουλές Φροντίδας / Η επιδερμίδα πάει διακοπές
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Η επιδερμίδα πάει διακοπές

Η επιδερμίδα πάει διακοπές

Για να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει πάντα να προστατευόμαστε από τη βασική απειλή. Τις κηλίδες του ήλιου. Μόνο η συστηματική  φροντίδα μπορεί να αποτρέψει το νούμερο ένα κίνδυνο, την υπερμελάγχρωση του δέρματος.

Πρωινή «βάρδια»

Καθαρισμός

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως η επιδερμίδα εργάζεται σκληρά όλη τη νύχτα για να επανορθώσει τις φθορές της προηγούμενης μέρας, να αποβάλει τις τοξίνες αλλά και να προετοιμαστεί για την επομένη. Το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα πρέπει να απομακρυνθούν για να μπορέσει η επιδερμίδα να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων φροντίδας. Γι αυτό και ο πρωινός καθαρισμός είναι το ίδιο απαραίτητος όσο και ο βραδινός.

Οροί για ενισχυμένη δράση

Διαθέτουν σε υψηλές συγκεντρώσεις ενεργά συστατικά μικρού μοριακού βάρους και προηγμένα συστήματα μεταφοράς που διαπερνούν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας, εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος και απελευθερώνουν το «οπλοστάσιό» τους στις βαθύτερες στιβάδες. Για αποτελεσματική προστασία από τις κηλίδες του ήλιου επιλέγουμε ορούς που περιέχουν  βιταμίνη C , βιταμίνη Ε ή  συνδυάζουν τις δύο αυτές πολύτιμες βιταμίνες για πλούσια αντιοξειδωτική δράση.

Ενυδάτωση

Είναι η βασική ανάγκη κάθε επιδερμίδας ανεξάρτητα από τον τύπο ή την ηλικία. Ειδικά όμως για την περίοδο του καλοκαιριού και την καθημερινή, παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο το «μενού» οφείλει να περιλαμβάνει και ενεργούς παράγοντες που αποτρέπουν ή θέτουν υπό έλεγχο τις διαδικασίες οι οποίες προκαλούν την υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας.

Αντηλιακή προστασία

Σύμφωνα με τους δερματολόγους το αντηλιακό προϊόν μετά την ηλικία των τριάντα χρόνων μπορεί ή καλύτερα οφείλει να πάρει τη θέση της κρέμας ημέρας. Μόνον η σωστή αντηλιακή προστασία μπορεί να διαφυλάξει την καλή υγεία της επιδερμίδας σε βάθος χρόνου και να αποτρέψει τη φωτογήρανση, το βασικό λόγο πρόωρης γήρανσης. Το σωστό αντηλιακό προϊόν οφείλει να παρέχει προστασία ευρέος φάσματος, να καλύπτει, δηλαδή, τόσο την UVB όσο και την UVA ακτινοβολία.
* Αν όλα τα παραπάνω σας «πέφτουν βαριά» – ειδικά στην περίοδο των διακοπών- περιορίζετε την καθημερινή ρουτίνα στον ορό και το αντηλιακό. Φροντίστε μόνο να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες ή μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα.

Με τη δύση του ήλιου

Καθαρισμός

Η πρώτη κίνηση όταν επιστρέφουμε από την παραλία. Αφαιρούμε πολύ καλά άμμο, αντηλιακό, λιπαρά κατάλοιπα και σκόνη. Χρησιμοποιούμε το ίδιο προϊόν με τον πρωινό καθαρισμό ή ενισχύουμε επιλέγοντας συνθέσεις με γλυκολικό οξύ , που κάνει πιο βαθιά απολέπιση στην επιφανειακή στιβάδα- άρα αποτρέπει και τη δημιουργία κηλίδων- , και διατηρεί καθαρούς τους πόρους της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα λόγω του μικρού του μοριακού βάρους εισχωρεί βαθύτερα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Φροντίζουμε μόνο να επιλέγουμε συνθέσεις με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκολικό οξύ για να αποφύγουμε τον ερεθισμό της επιδερμίδας ή το χρησιμοποιούμε εναλλάξ με ένα πιο ήπιο προϊόν καθαρισμού.

Ρετινόλη εν δράσει

Είναι το συστατικό με την πιο ισχυρή αντιγηραντική δράση. Χάρη στις ισχυρές απολεπιστικές της ιδιότητες απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και ενεργοποιεί τους ρυθμούς μεταβολισμού. Αυτό ακριβώς που χρειάζεται η επιδερμίδα για να διατηρείται υγιής , απαλλαγμένη από τις ενοχλητικές δυσχρωμίες οι οποίες συνηγορούν στο θαμπό χρώμα και την ανομοιόμορφη όψη που εμφανίζει.

Νυχτερινή ενυδάτωση

Τώρα είναι η ώρα για να αναπληρώσουμε τα αποθέματα νερού που χάθηκαν στη διάρκεια της μέρας  και να βοηθήσουμε την επιδερμίδα να ανακτήσει την υγρασία που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.
 
C35% serum
C35% serum C35% serum C35% serum C35% serum

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα