fbpx
Logo White
Blog / Συμβουλές Φροντίδας / Αζελαϊκό Οξύ: Ο πολυλειτουργικός ήρωας για την ακμή και όχι μόνο!
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Αζελαϊκό Οξύ: Ο πολυλειτουργικός ήρωας για την ακμή και όχι μόνο!

Αζελαϊκό Οξύ: Ο πολυλειτουργικός ήρωας για την ακμή και όχι μόνο!

azelaic acid acne version dermocosmetics skin care

ΑΚΜΗ: Παλαιότερα η ακμή ήταν ένα δερματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν κυρίως οι έφηβοι. Πλέον οι ενήλικες και κυρίως οι γυναίκες, τείνουν να εμφανίζουν περισσότερο ακμή από ότι παλαιότερα με κύρια αιτία την οξείδωση, για την οποία ευθύνονται εξωτερικοί παράγοντες όπως η UVΑ, UVΒ, ΙR ακτινοβολία, η ρύπανση, η σκόνη, το λιπαρό δέρμα, ο μη επαρκής καθαρισμός. Όλα αυτά δημιουργούν μια αλυσίδα παραγωγής σμήγματος στην επιφάνεια του δέρματος που χρειάζεται έγκαιρη αντιμετώπιση και κατάλληλα προϊόντα περιποίησης.

Η ακμή μπορεί να είναι φαγεσωρική, φλεγμονώδης, περιστασιακή, είτε να έχει δημιουργηθεί κάποια έξαρση από παλαιότερη ακμή που είχε περάσει κάποιος ως έφηβος, είτε αφορά ορμονικές διαταραχές.

Σε κάθε περίπτωση ο καλύτερος σύμμαχος για τη λύση του προβλήματος είναι ο δερματολόγος σας.

ΑΖΕΛΑΙΚΟ ΟΞΥ: Το αζελαϊκό οξύ είναι ο πολυλειτουργικός ήρωας των οξέων και από τα πιο αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων για την αντιμετώπιση πολλών από τις μορφές της ακμής αλλά και των μετέπειτα συνεπειών που δημιουργεί.

Το αζελαϊκό οξύ έχει αντιμικροβιακές, κερατολυτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες οι οποίες το καθιστούν αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής αλλά και της ροδόχρου νόσου, καθώς μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά αλλά και να αποτρέψει μελλοντικά ξεσπάσματα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα μειώνοντας τα βακτήρια P. ACNES & STAPHYLOCOCCUS EPIDERMIDIS, χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Έχει ευρύ πεδίο δράσης καθώς βελτιώνει και το χρωματικό τόνο, τις γνωστές μελαχρωματικές κηλίδες που δημιουργούνται από τις δερματικές φλεγμονές.

Έχει λευκαντική δράση και αναστέλλει την τυροσινάση, το ένζυμο που οδηγεί στην υπερμελάχρωση.

Το αζελαϊκό ως οξύ είναι ασφαλές και για την περίοδο της εγκυμοσύνης, για την αποφυγή της γνωστής μάσκας – το μέλασμα. Φυσικά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο γυναικολόγος.

Η σειρά με αζελαϊκό οξύ της Version εφαρμόζεται πρωί και βράδυ στο πρόσωπο ή το σώμα, στο σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Το AZADERM CLEANSER με 10% αζελαϊκό οξύ, είναι ένα λεπτόρρευστο τζελ για καθαρισμό του μικτού και λιπαρού δέρματος, με τάση ήπιας ή φλεγμονώδους ακμής με άμεση και αποτελεσματική δράση.

Η ΑΖΑDERM CREAM με 16% αζελαϊκό οξύ, έχει ένδειξη την ήπια και μέτρια ακμή τη ροδόχρου νόσο, το μέλασμα, τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάχρωση, την περιστοματίτιδα. Μπορεί να συνδυαστεί με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, συμβάλλει στη μείωση υποτροπής και δεν προκαλεί αντίσταση στα αντιβιοτικά φάρμακα. Αντίθετα με άλλες τοπικές θεραπείες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από άτομα που δεν μπορούν να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία. Η χρήση αντηλιακού παρόλα αυτά είναι απαραίτητη κάθε μέρα, ανεξαρτήτου τύπου δέρματος και αναγκών. Συνδυάζεται και με άλλα καλλυντικά καθώς και με make up. Δεν ερεθίζει το δέρμα, αντιθέτως μειώνει την φλόγωση γιατί περιέχει φυτικά εκχυλίσματα από mimosa, echinacea, κ.ά.

Πώς το χρησιμοποιείτε;

1. Απαραίτητος ο  σχολαστικός καθαρισμός, πρωί και βράδυ με AZADERM CLEANSER, κατά προτίμηση σε στεγνό δέρμα με βρεγμένα δάχτυλα και με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένουμε με νερό.

2. Σκουπίζουμε με πολύ καθαρή πετσέτα και εφαρμόζουμε AZADERM CREAM αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

3. Αν χρειάζεστε επιπλέον ενυδάτωση ιδανικά προτείνετε το Tamarind Serum.

4. Στην πρωινή ρουτίνα προτείνεται η χρήση της BB ACNE Solaire 30 SPF καθώς επίσης και της Ο2 make up.

Όλα προϊόντα μη φαγεσωρογόνα, ειδικά σχεδιασμένα για την ακμή.

Azaderm Cream
Azaderm Cream Azaderm Cream Azaderm Cream Azaderm Cream
Azaderm Cleanser
Azaderm Cleanser Azaderm Cleanser Azaderm Cleanser Azaderm Cleanser

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα