fbpx
Logo White
Blog / Ιατρικές Συμβουλές / Ιατρικές Συμβουλές | Βιταμίνη Ε | Η σπουδαιότητα των αντιοξειδωτικών ουσιών και των συμπληρωμάτων στην αντιμετώπιση της γήρανσης
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Ιατρικές Συμβουλές | Βιταμίνη Ε | Η σπουδαιότητα των αντιοξειδωτικών ουσιών και των συμπληρωμάτων στην αντιμετώπιση της γήρανσης

Ιατρικές Συμβουλές | Βιταμίνη Ε | Η σπουδαιότητα των αντιοξειδωτικών ουσιών και των συμπληρωμάτων στην αντιμετώπιση της γήρανσης

vitamin E dermatologist skincare anti-aging vitamin doctor

Μαρία Καρδάση Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης.

Απόσπασμα ομιλίας της γιατρού στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας.

 

Ελεύθερες ρίζες
Πρόκειται για την οξείδωση των θρεπτικών στοιχείων και στη συνέχεια τη δημιουργία ATP, από την αλληλεπίδραση του οξυγόνου με τις τροφές. Είναι συγκεκριμένη βιοχημική διαδικασία των αερόβιων  οργανισμών, που γίνεται κατά την αερόβια αναπνοή.

Είναι μια απαραίτητη φυσιολογική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργούνται μόρια με ασύζευκτα ηλεκτρόνια σε μια η περισσότερες στιβάδες, οι γνωστές σε όλους μας ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που παράγονται επίσης από την ρύπανση του περιβάλλοντος το κάπνισμα το αλκοόλ και τις UVA UVB και IR ακτινοβολίες. Στο δέρμα δημιουργούν βλάβη των πρωτεϊνών, μεταλλάξεις του DNA και βλάπτουν τα κύτταρα με καταστροφικές συνέπειες.

Αντιοξειδωτικές ουσίες στο δέρμα
Προστατεύουν και διορθώνουν τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες καθώς η φυσική δεξαμενή αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου δεν είναι επαρκής. Συνεπώς συνιστάται καθημερινή χρήση συμπληρωμάτων και προϊόντων περιποίησης για πρόληψη και διόρθωση των ρυτίδων, δυσχρωμιών, χαλάρωσης και πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

VIT E
Ομάδα οκτώ λιποδιαλυτών ουσιών, τέσσερις τοκοφερόλες και τέσσερις τοκοτριενόλες.

Η έλλειψη vit E είναι σπάνια και οφείλεται σε πρόβλημα δυσαπορρόφησης των λιπιδίων και όχι σε διατροφικό έλλειμμα.

Είναι λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

Η δράση της είναι συνδεδεμένη με τους ιστούς που περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες και το νευρικό σύστημα γενικότερα.

Προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών και αθηρωσκλύρινσης, διατηρώντας την ευκαμπτότητα των αγγειακών τοιχωμάτων.

Η αντιοξειδωτική της δράση βοηθάει την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμμετέχει στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην αξιοποίηση της vit K από τον οργανισμό.

Το ποσοστό της ημερήσιας πρόσληψης είναι ακόμα αμφιλεγόμενο και ως εκ τούτου δεν συνιστούμε ποσότητες που το υπερβαίνουν.

Η παγκοσμίως συνιστώμενη δόση ενηλίκων είναι 7-15 mg την ημέρα και στις «Antiaging» δόσεις μέχρι 400mg.

Οι μελέτες που έγιναν για χρήση 2000mg είχαν ανάμεικτα αποτελέσματα κι έτσι η σύσταση μας είναι να περιοριζόμαστε στην καθαρά διατροφική πρόσληψη και την αποφυγή συμπληρωμάτων.

Στα τρόφιμα τη βρίσκουμε σε ξηρούς καρπούς και έλαια, αβοκάντο, κόκκινες γλυκιές πιπεριές, σπανάκι, σπαράγγια μαγειρεμένα, λαχανίδες, σέσκουλα, σολομός Ατλαντικού, πέστροφα, σαλιγκάρια, καραβίδες, αυγά ψαριού, κλπ.

Η χρήση βιταμίνης Ε στο δέρμα είναι απαραίτητη για την δερματική αποκατάσταση της επιδερμίδας από το γήρας και τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος μέχρι τη θεραπεία για ουλές ή εγκαύματα. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και συνεπώς μπορεί και αποτρέπει την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα, βοηθώντας στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι αποτέλεσμα καθημερινών περιβαλλοντικών παραγόντων όπως η έκθεση στον ήλιο και η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Επιπλέον, συμβάλλει στην ενυδάτωση, την επούλωση αλλά και την ενίσχυση της λειτουργίας φραγμού του δέρματος.
Τέλος είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και καταπραΰνει το ερεθισμένο και ξηρό δέρμα δίνοντάς του ελαστικότητα και βαθιά ενυδάτωση. Αναπλάθει και θρέφει το αφυδατωμένο δέρμα από φαρμακευτικές αγωγές, στρεσογόνες καταστάσεις, εμμηνόπαυση και έντονες περιβαλλοντικές συνθήκες επαναφέροντας άμεσα την ελαστικότητα.

Η εταιρεία Version διαθέτει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης Ε σε προϊόντα περιποίησης για όλους τους τύπους δέρματος.

#discoveryourversion

 

Vitamin E25%
night cream extremely high vitamin E
Vitamin E25% Vitamin E25% Vitamin E25% Vitamin E25%
Vitamin E10%
24-hour cream high vitamin E
Vitamin E10% Vitamin E10% Vitamin E10% Vitamin E10%

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα