fbpx
Logo White
Blog / Ιατρικές Συμβουλές / Ιατρικές συμβουλές | Κυτταρίτιδα & Μεσοθεραπεία
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Ιατρικές συμβουλές | Κυτταρίτιδα & Μεσοθεραπεία

Ιατρικές συμβουλές | Κυτταρίτιδα & Μεσοθεραπεία

Ο δερματολόγος MD, Msc Δημήτριος Καραφουλίδης μας εξηγεί πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα και ποιά είναι η δράση της μεσοθεραπείας κυτταρίτιδας.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα, με λίγα λόγια, είναι η συσσώρευση λίπους και νερού ακριβώς κάτω από το δέρμα που οδηγεί στην μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και την γνωστή σε όλους όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στην επιφάνεια του δέρματος.

Χωρίζεται σε διάφορα στάδια, ανάλογα με το βαθμό και την έκταση που εμφανίζεται στο σώμα. Κυτταρίτιδα παρατηρείται μεμονωμένα σε σημεία όπως στους μηρούς, στους γλουτούς και στις γάμπες, καθώς επίσης και στην κοιλιά και το εσωτερικό των μπράτσων. Μπορεί να παρατηρηθεί και σε περισσότερα από ένα σημεία (η συχνότερη περίπτωση) ή ακόμη και σε ολόκληρο το σώμα. Συνήθως συσχετίζεται με ορμονολογικές διαταραχές ή με την εναπόθεση του σιδήρου σε συγκεκριμένα σημεία. Να σημειωθεί, ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και στους άντρες.

Tι είναι η μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας;

Η μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας αποσκοπεί στην διόρθωση αυτών των συμπτωμάτων, στοχεύοντας ακριβώς στο καθαυτό πρόβλημα: στα λιποκύτταρα που έχουν συσσωρευτεί στα σημεία που παρατηρείται η κυτταρίτιδα. Η εφαρμογή γίνεται ενέσιμα, όπου με τη χρήση μικρών, εξειδικευμένων βελονών εγχέεται στο μεσόδερμα διάλυμα μεσοθεραπείας ανά τακτά σημεία. Το διάλυμα μεσοθεραπείας περιέχει διάφορες ουσίες όπως καφεΐνη, βιταμίνες, αγγινάρα, καρνιτίνη, γλυκολικό οξύ κ.α. τα οποία προϋπάρχουν σε έτοιμα διαλύματα ή συνδυάζονται από τον υπεύθυνο ιατρό.

Ο κύριος σκοπός της μεσοθεραπείας κυτταρίτιδας είναι η διάλυση των λιποκυττάρων και η απομάκρυνση τους μέσω της λεμφικής οδού (λιπόλυση) ή η συρρίκνωση αυτών. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση και δραστική βελτίωση ή η οριστική εξάλειψη της κυτταρίτιδας (ανάλογα πάντα με την έκταση και τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος).

Η θεραπεία σε γενικές γραμμές δεν πονάει (ανάλογα πάντα με τον βαθμό ανοχής στον πόνο του εκάστοτε ασθενούς), γιατί χρησιμοποιούνται πολύ μικρές και λεπτές βελόνες και δεν προκαλεί επιμέρους πόνο το διάλυμα που εφαρμόζεται. Επίσης για καλύτερη ανοχή στον πόνο μπορεί να προστεθεί στο μείγμα αναισθητικό διάλυμα για πιο ανώδυνα αποτελέσματα. Η διαδικασία εφαρμογής διαρκεί – ανάλογα με την περιοχή και την έκταση του προβλήματος – από 15-30 λεπτά, μπορεί να προκαλέσει ελάχιστη τοπική ερυθρότητα και οίδημα, τα οποία υποχωρούν μετά από λίγες ώρες ή μέρες και ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του άμεσα. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 7-10 ημέρες και για συνολικά 10-12 συνεδρίες, για ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα, ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος.

Μια συμβουλευτική συνεδρία θα σας βοηθήσει να αναλύσετε το πρόβλημα, να μάθετε την έκτασή του και να υπολογίσετε τον αριθμό των συνεδριών που θα σας οδηγήσει στα αποτελέσματα που εσείς επιθυμείτε. Συνδυαστικά με την μεσοθεραπεία, μπορούν να εφαρμοστούν επικουρικά κι άλλες εφαρμογές στην προβληματική περιοχή ,όπως επαλείψεις με ειδικές κρέμες ,ώστε να επιταχύνουν την αιμάτωση της περιοχής και να βελτιστοποιήσουν την ποιότητα του δέρματος. Ένα τέτοιο προϊόν είναι η κρέμα σώματος Peptide Slim Perfect για αδυνάτισμα, σύσφιξη και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

DERMAFRESH CLINIC | 2109322011 | Νεα Σμύρνη

Peptide Slim Perfect
 slim firm moisturized
Peptide Slim Perfect Peptide Slim Perfect Peptide Slim Perfect Peptide Slim Perfect

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα