fbpx
Logo White
Blog / Ιατρικές Συμβουλές / Ιατρικές Συμβουλές | Φωτογήρανση: Η σημασία της αντηλιακής προστασίας
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Ιατρικές Συμβουλές | Φωτογήρανση: Η σημασία της αντηλιακής προστασίας

Ιατρικές Συμβουλές | Φωτογήρανση: Η σημασία της αντηλιακής προστασίας

photo aging version suncare

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Αθηνά Ματέκοβιτς – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών – PhD στη Φωτοδερματολογία μας μιλάει για τη σημασία της αντηλιακής προστασίας.

– Πολύ συχνά με ρωτάνε: ποια είναι η ιδανική πρωινή κρέμα προσώπου;

Αυτό που κυρίως χρειάζεται το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ενυδάτωση και προστασία από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ο κύριος εχθρός του δέρματος είναι η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο. Το 80% της γήρανσης του δέρματος προκαλείται από την καθημερινή, αθροιστική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως φωτογήρανση και μπορεί να γίνει αντιληπτό πολύ εύκολα συγκρίνοντας μεταξύ τους δύο διαφορετικές περιοχές του δέρματος σε ένα άτομο μεγάλης ηλικίας: πχ το δέρμα της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών που είναι μονίμως εκτεθειμένα στο φως καθόλη τη διάρκεια του έτους και το δέρμα σε ένα σημείο του σώματος όπως οι γλουτοί όπου σχεδόν ποτέ δεν εκτίθεται στον ήλιο. Θα παρατηρήσουμε ότι το δέρμα των γλουτών φαίνεται πολύ νεαρότερο σε αντίθεση με αυτό των χεριών, που εμφανίζεται λεπτό/ατροφικό με κηλίδες και ρυτίδες. Αυτό συμβαίνει διότι το δέρμα των γλουτών επηρεάζεται μόνο από τη χρονολογική γήρανση του οργανισμού, ενώ το δέρμα των χεριών φέρει επιπρόσθετα και τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Οι ακτίνες του ηλίου διαπερνούν το δέρμα μας και προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Οι υψηλής ενέργειας υπεριώδεις ακτίνες UVB, που είναι πιο έντονες το καλοκαίρι, τις μεσημεριανές ώρες, δρουν κατευθείαν στο DNA των επιδερμιδικών κυττάρων δημιουργώντας μεταλλάξεις. Είναι οι ακτίνες που προκαλούν το ηλιακό έγκαυμα. Η συσσώρευση μεταλλάξεων στα κύτταρα οδηγεί στην εμφάνιση του καρκίνου του δέρματος.

Οι μεγαλύτερου μήκους κύματος UVA ακτίνες επηρεάζουν όχι μόνο την επιδερμίδα αλλά και το βαθύτερο χόριο του δέρματος όπου υπάρχουν οι ίνες ελαστίνης και κολλαγόνου, τα αγγεία του δέρματος και πολλά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι UVA προκαλούν κατά κύριο λόγο οξειδωτικές αντιδράσεις, που επηρεάζουν την φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και αλλοιώνουν το κολλαγόνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVA είναι οι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση και για τις φωτοδερματίτιδες/αλλεργίες στον ήλιο. Οι ακτίνες αυτές είναι παρούσες στο φως της ημέρας καθόλη τη διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτως εποχής, έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα και τα διάφανα τζάμια των παραθύρων. Συνεπώς καθημερινά δεχόμαστε την επίδραση της UVA.

Επιπλέον, σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι ακόμη και το ορατό φως μπορεί να εμπλέκεται στη δημιουργία δυσχρωμιών στο δέρμα όπως το μέλασμα.

Κατά συνέπεια γίνεται αντιληπτό ότι η φωτοπροστασία του δέρματος είναι μείζονος σημασίας. Για το λόγο αυτό η πρωινή μας κρέμα πρέπει να περιέχει, πέραν των ενυδατικών συστατικών, αντιοξειδωτικά μόρια και αντηλιακά φίλτρα.

Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο κανείς να χρησιμοποιεί ένα πολυλειτουργικό προϊόν που να ενσωματώνει όλα αυτά τα συστατικά, παρά να χρησιμοποιεί διαδοχικά δυο ή τρία ξεχωριστά προϊόντα όπως πχ αντιοξειδωτικό ορό, ενυδατικά κρέμα, αντηλιακό και ενίοτε make up. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρωματιστά προϊόντα που περιέχουν χρωστικές όπως τα οξείδια του σιδήρου, πέραν του ομοιόμορφου χρωματικού τόνου, εξασφαλίζουν επιπλέον προστασία από το ορατό φως, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν, σε συνδυασμό με τα αντηλιακά φίλτρα, στην πρόληψη της δημιουργίας υπερμελαγχρώσεων/πανάδων.

Τα προϊόντα της Version που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή χαρακτηρίζονται από καινοτόμες συνθέσεις και εξαιρετικές υφές. Οι Diamond Rare 50+ SPF & 35 SPF  περιέχουν υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, καταπραϋντικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, καθώς και ένα προηγμένο συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων.

Η CC Color Corrector cream 30 SPF εξασφαλίζει την τέλεια εμφάνιση και προστασία της επιδερμίδας με μία κίνηση, καθώς  είναι κρέμα ημέρας, make up και αντηλιακό μαζί!

Η BB Acne Solaire απευθύνεται σε πιο λιπαρές επιδερμίδες, καθώς είναι συγχρόνως ενυδατική, σμηγματορρυθμιστική, καλυπτική και φωτοπροστατευτική!

Τα πρωτοπόρα, πολυεπίπεδα αυτά προϊόντα αποτελούν την ιδανική λύση για την καθημερινή πρωινή περιποίηση κάθε τύπου δέρματος!

Diamond Rare 50+ SPF
Diamond Rare 50+ SPF Diamond Rare 50+ SPF Diamond Rare 50+ SPF Diamond Rare 50+ SPF
Diamond Rare 35 SPF
Diamond Rare 35 SPF Diamond Rare 35 SPF Diamond Rare 35 SPF Diamond Rare 35 SPF
CC color corrector 30 SPF
CC color corrector 30 SPF CC color corrector 30 SPF CC color corrector 30 SPF CC color corrector 30 SPF
BB Acne Solaire 30 SPF
BB Acne Solaire 30 SPF BB Acne Solaire 30 SPF BB Acne Solaire 30 SPF BB Acne Solaire 30 SPF
Cream-Gel Tinted DD 30 SPF
Ισχυρής προστασίας αντηλιακή 30SPF αντιρυτιδική κρέμα προσώπου χρώμα Πλούσια προηγμένα ασφαλή φίλτρα ευρέος φάσματος προβιταμίνη D Προστατεύει κύτταρα blue light
Cream-Gel Tinted DD 30 SPF Cream-Gel Tinted DD 30 SPF Cream-Gel Tinted DD 30 SPF Cream-Gel Tinted DD 30 SPF
Cream-Gel 30 SPF
cream gel 30 spf version derm
Cream-Gel 30 SPF Cream-Gel 30 SPF Cream-Gel 30 SPF Cream-Gel 30 SPF
Cream-Gel 50+ SPF
Cream-Gel 50+ SPF Cream-Gel 50+ SPF Cream-Gel 50+ SPF Cream-Gel 50+ SPF
Invisible Mist 20 SPF
anti-wrinkle mist face body provitamin D
Invisible Mist 20 SPF Invisible Mist 20 SPF Invisible Mist 20 SPF Invisible Mist 20 SPF

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα