fbpx
Logo White
Blog / Ιατρικές Συμβουλές / Ιατρικές Συμβουλές | Ανάπλαση με Fractional Laser
User Icon Cart Icon0 Search Icon
κάρτα αγορών μερικό σύνολο: € 0
Καλάθι

Ιατρικές Συμβουλές | Ανάπλαση με Fractional Laser

Ιατρικές Συμβουλές | Ανάπλαση με Fractional Laser

fractional laser scars dermatologist advice

H δερματολόγος Βενετία Μπλιάμπτη μας μιλάει για τη θεραπεία Fractional Laser, την ανάπλαση δέρματος που επιτυγχάνει και σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται.

Το δέρμα δέχεται καθημερινά τις επιδράσεις τόσο από την έκθεση στο περιβάλλον όσο και από τις αλλαγές που υφίσταται το ίδιο το σώμα. Ως εκ τούτου ανεπιθύμητες δερματικές καταστάσεις, όπως οι ραγάδες ή το μέλασμα μπορεί να προκύψουν. Αυτές τις καταστάσεις έρχεται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η εξελιγμένη τεχνολογία Fractional Laser.

Tι ακριβώς είναι το Fractional Laser;

Πρόκειται για την πιο πρωτοπόρο τεχνολογία και εκλεπτυσμένη θεραπεία για την συνολική ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος. Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι έχει την ικανότητα να εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφη την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς πολλαπλές
μικροσκοπικές δέσμες laser αγγίζουν αντίστοιχες μικρές επιφάνειες και διεισδύουν στο βαθύτερο στρώμα του χορίου. Εκεί στοχεύουν στα αλλοιωμένα κύτταρα, τα οποία καταστρέφουν κινητοποιώντας έτσι τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης.

Το αποτέλεσμα;  H παραγωγή καινούργιου κολλαγόνου και ελαστίνης, με τον πλέον φυσικό τρόπο, και η αναπλήρωση του κατεστραμμένου ιστού με απόλυτα υγιή τρόπο.

Ακρίβεια και ομοιόμορφο αποτέλεσμα

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Laser συστήματος είναι η μεγάλη ακρίβεια και ομοιομορφία της εφαρμογής. Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας του, η κάθε μικροδέσμη laser εκπέμπεται από πολλαπλές ξεχωριστές οπτικές ίνες.

Πρακτικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτα ελεγχόμενη δράση στην επιδερμίδα, αφού μετά την θεραπεία δεν είναι εμφανείς οι συνήθεις σε άλλες περιπτώσεις στικτές κουκκίδες. Έτσι, γύρω από κάθε φωτεινή δέσμη, σε όλο το πάχος του δέρματος, ο ιστός που έμεινε διαθέσιμος, αναλαμβάνει επουλωτικό ρόλο. Η εξαιρετική ακρίβεια προσδίδει και τη μέγιστη ασφάλεια για την εφαρμογή της σε απαιτητικές περιοχές του σώματος, όπως στο λαιμό, στα χέρια και στο στήθος.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

  1. Ουλές μετά την ακμή αλλά και μετεγχειρητικές
  2. Λεπτές ρυτίδες προσώπου
  3. Αλλοιώσεις στον τόνο και την υφή του δέρματος και ανάγκες ανάπλασης σε λαιμό, στήθος και χέρια
  4. Διεσταλμένοι πόροι
  5. Μέλασμα – Πανάδες
  6. Ραγάδες

Όλες αυτές οι ανεπιθύμητες καταστάσεις επιδέχονται τη μέγιστη θεραπευτική αποκατάσταση καθώς επιτυγχάνεται πλήρης ανάπλαση σε όλο το πάχος του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, η
ελάττωση στο μέγεθος των διεσταλμένων πόρων, η ελαχιστοποίηση των λεπτών ρυτίδων ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα, η εξομάλυνση των ουλών.

Η πλέον, όμως αξιοσημείωτη δράση είναι στο μέλασμα και στις ραγάδες, καταστάσεις με ιδιαίτερες αντιδράσεις στην αντιμετώπισή τους. Εξάλλου είναι η μοναδική θεραπεία με σύστημα LASER η οποία έχει την επίσημη έγκριση του
FDA για την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ανάλογα με το πρόβλημα αλλά και τις ιδιαιτερότητες κάθε δέρματος, μπορεί να απαιτηθούν από 3 έως 7 συνεδρίες.
Από την πρώτη ήδη συνεδρία είναι εμφανή τα ευεργετικά αποτελέσματα της θεραπείας. Το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και λαμπερό

H βελτίωση είναι όλο και ποιο εμφανής μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ο ίδιος ο οργανισμός αναλαμβάνει δράση ανάπλασης. Το σύνηθες χρονικό μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών κυμαίνεται από 3 έως 6 εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο προσιτό κόστος της θεραπείας, καθιστώντας αυτήν ως την πλέον φιλική προς τον καθένα.

Διαδικασία

Ο ενσωματωμένος ενεργός ψυκτικός μηχανισμός προσφέρει εξαιρετική άνεση στην εφαρμογή, αφού το δέρμα δέχεται την ευεργετική δροσιά που του προσφέρει η άμεση επαφή με την ειδική επιφάνεια από ζαφείρι. Επομένως είναι προαιρετική η χρήση κάποιας αναισθητικής κρέμας νωρίτερα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας εμφανίζεται ερυθρότητα διαφόρου βαθμού και ήπιο οίδημα. Η άμεση εφαρμογή ειδικού cooler roller, ελαχιστοποιεί τις πρώτες ενοχλήσεις, οι οποίες αποδράμουν μέσα σε λίγες ώρες.

Αποθεραπεία

Εξαιρετική είναι η αποθεραπεία της επιδερμίδας καθώς δεν καταλείπονται οι συνήθεις σκούρες στικτές κουκκίδες (dots). Ακολουθώντας τις συμβουλές και τις οδηγίες του γιατρού, η επιστροφή στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες είναι άμεση, χωρίς τους περιορισμούς των πιο επεμβατικών μεθόδων.

Στο σπίτι τις πρώτες μέρες προτείνεται η χρήση ενός  καταπραϋντικού προϊόντος όπως είναι το Hydrogel, το άμεσα καταπραϋντικό gel, με αλόη και υαλουρονικό οξύ. Στη περίπτωση που κάποιος επιθυμεί κάλυψη και επούλωση σε εξωτερικές δραστηριότητες, συστήνεται η χρήση της Oxygen O2, της πλήρως καλυπτική και αντιφλεγμονώδης κρέμα, μη λιπαρής υφής, με άμεση καταπραϋντική δράση.

Μετά τις πρώτες μέρες και αφού η επούλωση του δέρματος ξεκινήσει, συστήνεται η χρήση της Anti-scar, της ειδικής αναπλαστικής κρέμας με χαλκό πρωί και βράδυ.

 

Hydrogel Derma
Hydrogel Derma Hydrogel Derma Hydrogel Derma Hydrogel Derma
O2 Oxygen Complex Cream
O2 oxygen healing coverage breathing version skin care
O2 Oxygen Complex Cream O2 Oxygen Complex Cream O2 Oxygen Complex Cream O2 Oxygen Complex Cream
Anti-Scar
Anti-Scar Anti-Scar Anti-Scar Anti-Scar

Related Posts

ΕΠΑνΕΚ επιχειρησιακό πρόγραμμα