spots free small

SPOTS FREE CREAM

Anti-Aging Whitening Cream / SabiWhite™ - Oligopeptide-34 - UV Protection

50ml

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Η SPOTS FREE είναι μια ιδανική λευκαντική κρέμα, που χάρη στο συνδυασμό των δραστικών της συστατικών προσφέρει:

Λεύκανση (αναστολή της διαδικασίας της μελανογένεσης με τα CG-TGP2 (Oligopeptide-34), SabiWhite™, Arbutin, Kojic Acid Dipalmitate): συνεργιστική δράση τεσσάρων αποτελεσματικών λευκαντικών παραγόντων που λειτουργούν ως αναστολείς της τυροσινάοης (κύριο ένζυμο στη σύνθεση μελανίνης).

Αντιγηραντική προστασία (CG-TGP2–Oligopeptide-34) και ενυδάτωση (Hyaluronic Acid, Jojoba Oil, Plant ant Fruit Extracts): ένα ισχυρό αντιρυτιδικό ενεργό σύστημα που διεγείρει την ανανέωση της επιδερμίδας και που ευνοεί την παραγωγή των υποστηρικτικών ινών της. Ενισχύει τη οφριγηλότητα και την ελαστικότητα, ελέγχοντας την αποδόμηση του δερματικού ιστού, ενώ επανορθώνει τις ατέλειες που δημιουργούνται από τη διαδικασία της γήρανσης.

Αντιοξειδωτική δράση (Vitamin Ε και SabiWhite™): παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, εξουδετερώνει της ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, που δημιουργούν την πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις των ελεύθερων ριζών εμπλέκονται στις περισσότερες αντιδράσεις βιολογικής αποδόμησης. Οι ελεύθερες ρίζες στην επιφάνεια του δέρματος παράγουν χημικά ή άλλους περιβαλλοντολογικούς στρεσογόνους παράγοντες, όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταλήγουν στη γήρανση του δέρματος. To SabiWhite™ καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τον σχηματισμό τους. Η αντι-φλεγμονώδης δράση του SabiWhite™, συνδυάζεται με την αποτελεσματική αντιοξειδωτική δράση, χρήσιμη στα αντιγηραντικά προϊόντα και σε προϊόντα που σχεδιάσθηκαν για να διατηρήσουν τη γενικότερη υγεία του δέρματος και την ακεραιότητα του.

Φωτοπροστασία (αντιηλιακά φίλτρα και SabiWhite™): εξειδικευμένα αντιηλιακά φίλτρα περιορίζουν την παραγωγή μελανίνης που προκαλεί η ηλιακή ακπνοβολία και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις UV ακτίνες.

Μελέτες in vitro / in vivo (pdf)


Ιδανικός συνδυασμός:

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Λεύκανση, Αντιγήρανση, Ενυδάτωση, Αντιοξειδωτική δράση, Φωτοπροστασία

  • Πλούσια κρέμα που βοηθά την επιδερμίδα σας να ανακτήσει την υγεία της.
  • Βοηθά στην μείωση των ορατών σημαδιών από τις ακτίνες UV και των διχρωμιών.
  • Eπεμβαίνει στη διαδικασία παραγωγής της μελανίνης, βοηθώντας παράλληλα στην φυσική αποκατάσταση της χρώσης στο δέρμα.
  • Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, για φακίδες, χλόασμα («μάσκα εγκυμοσύνης»), υπερμελάγχρωση, μέλασμα, πανάδες,
  • καφέ σημάδια γήρανσης, σημάδια από τον ήλιο κ.α., που οφείλονται στην ανομοιόμορφη συγκέντρωση μελανίνης στα επιδερμικά κύτταρα.
  • Προστατεύει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς παράγοντες (μόλυνση, κτλ.)
  • Μη λιπαρή υφή και απορροφάται εύκολα. Γιαα όλους τους τύπους δέρματος.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Εφαρμόστε την κρέμα με ελαφρά κτυπηματάκια στο πρόσωπο και τον λαιμό. Κρίνεται αναγκαία η καθημερινή χρήση [πρωϊ-βράδυ] του προϊόντος για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατό αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται άφοβα και την ημέρα χάρη στα αντιηλιακά φίλτρα που περιέχει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ - ΔΡΑΣΗ

Κύρια δραστικά συστατικά:

SabiWhite™: ανήκει οε μια νέα γενιά λευκανηκών ουσιών της επιδερμίδας. Είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Curcuma longa (κουρκουμάς). Εργαστηριακές μελέτες αποκάλυψαν ότι το SabiWhite™ είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας λεύκανσης δέρματος με ηολυλειτουργικά τοπικά οφέλη. Το εκχύλισμα είναι ασφαλές για τοπική χρήση, χωρίς τις παρενέργειες του ερεθισμού ή της ευαισθητοποίησης.

Οι μελέτες in vitro δείχνουν ότι το SabiWhite™:

  • Περιορίζει τη δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου που ρυθμίζει τη σύνθεση της μελανίνης. Έτσι εμποδίζει τη σύνθεση της μελανίνης στα μελανοκύτταρα και εμποδίζει τη μεταφορά της στα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας. Η αποτελεσματικότητά του είναι ανώτερη από της συνηθισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυνπκά προϊόντα.
  • Προσφέρει τοπική αντιοξειδωτική προστασία. Η αντιοξειδωτική του δράση οφείλεται οτην εκτενή «βιοπρο- στατευτική» του φύση, που εμποδίζει το σχηματισμό των ελευθέρων ριζών, ενώ εξουδετερώνει της πρώιμες μορφές της.

Oligopeptide-34 (CG-TGP2): νέο συστατικό που περιέχει βιοπεπτίδια από ορισμένα αμινοξέα, που μιμούνται τη δράση των παραγόντων ανάπτυξης (Growth Factor Mimicking Peptides). Μελέτες έχουν δείξει ότι κατέχουν ρόλο-«κλειδί» στη μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των κυττάρων, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε «ρυθμιστές» πολλών και διαφορετικών βιολογικών διεργασιών, όπως:

  • ενθαρρύνουν τον ιστό του δέρματος να αναπλαστεί από μόνος του, ενώ προάγει την επιδιόρθωση του βαθύτερου ιστού. Η παραγωγή του κολλαγόνου επιταχύνεται με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιδερμίδας και
  • μειώνουν την υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία οδηγεί στη δημιουργία πανάδων και κηλίδων.

Kojic Acid Dipalmitate: είναι μία φυσική ουσία που παράγεται από ορισμένα είδη μυκήτων. Καταστέλλει την παραγωγή της μελανίνης αναστέλλοντας το ένζυμο τυροσινάσης και επί πλέον συντελεί στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Alpha-Arbutin: είναι μια καθαρή υδατοδιαλυτή ουσία βιοσύνθεσης και ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο αποτελεσματικότερη και ισχυρότερη μορφή Arbutin. Υπάρχει στο φίγγι (cranberry - βατόμουρο) στο μύρτιλλο (Bilberry), στα μούρα κλπ. Μιμείται τη δράση της υδροκινόνης, χωρίς να έχει της ανεπιθύμητες ενέργειες της. Τεκμηριωμένες επιστημονικά μελέτες in vitro δείχνουν ότι:

  • αποχρωματίζει τις κηλίδες και αποτρέπει την δημιουργία νέων
  • αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης από το δέρμα, προκαλώντας σταδιακή αύξηση της λάμψης του δέρματος
  • παρέχει αντιοξειδωτική προστασία

Hyaluronic Acid: το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του χορίου του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Το υαλουρονικό οξύ όταν συνδυάζεται με άλλα γνωστά συστατικά, όπως πεπτίδια και άλλα φυτικά εκχυλίσματα, η δράση του, όπως και των άλλων συστατικών, ενισχύεται. Η ώριμη επιδερμίδα ενυδατώνεται άμεσα, ενώ σταδιακά αναπλάθεται και αποκτά τη σφριγηλότητα και τον όγκο της. 0 ρόλος του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα είναι πολλαπλός

  • Δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς.
  • Επιβραδύνει τη διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα αυξάνοντας έτσι την υδάτωση του δέρματος.
  • Προσφέρει ελαστικότητα και απορροφητικότητα δρώντας ως λιπαντικό.
  • Βοηθά στο σχηματισμό νέων δερματικών κυττάρων και στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων. Αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη ποσότητα ΗΑ που βρίσκεται στα τραύματα, εγκαύματα και άλλες φθορές του δέρματος.
  • Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουοιών που συμμετέχουν στη διατήρηση της δομής του δέρματος

Vitamin Ε: είναι ο καλύτερος αντιοξειδωτικός παράγοντας ο οποίος είναι ικανός να προλαμβάνει και να αναστρέφει τα αποτελέσματα της πρόωρης γήρανσης στο δέρμα. Προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και μεταφέρει πρωτεΐνες και μεταβολίτες στα μεσοκυττάρια διαστήματα.

Keratoplast, Jojoba Oil, Plant and Fruit Extracts: συμβάλλουν στη διατήρηση της υδρολιπιδικής ισορροπίας του δέρματος, βοηθούν στην ενυδάτωση, στην ελαστικότητα και στην πρόληψη από τα σημάδια του γήρατος.


Ingredients:

Aqua,C12-20 Acid PEG-8 Ester,Glyceryl Stearate.Distarch Phosphate, Isoamylp- Methoxycinnamate, Butylene Glycol, Alcohol Denat, Isodecyl Salicylate, Methylbenzylidene Camphor Kojic Acid Dipalmitate, Alpha-Arbutin, PEG-100 Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Parfum, Oligopeptide-34, Sodium Hyaluronate, Tocopheryl Acetate, Arctostaphylos Uva Ursi Leal Extract, Chamomila Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosa Canina Fruit Extract Tetrahydrodiferuloymethane, Disodium EDTA, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Dimethicone Potassium Sorbate, Citric Acid.


Βιβλιογραφία:

  • Η. Ziegler et al., PERSONAL CARE January, 15-18 (2003)
  • K. Sugimoto et al., J. Biosci. Bioeng. 99,272-276 (2005)
  • Kumar et al., "Nuclear factor-kappaB: Its role in health and disease", Journal of Molecula Medicine, 82, pp. 434-48 (2004).
  • Μ. Majeed et al., US Patent 5,861,415 Bioprotectant composition, method of use and extraction process of Curcuminoids.
  • M. Majeed et al., US Patent No. 6,653,327. Cross regulin composition of turmeric-derived tetrahydrocurcuminoids for skin lightening and protection against UVB rays.
  • L. Prakash et al., "Multifunctional Ingredients: The Novel Face of Natural", Cosmetics & Toiletries Magazine, 118, No. 11/ November, pp. 41-46 (2003).
  • Bont'e,F. et al. (1997) Protective effects of curcuminoids on epidermal skin cells under free oxygen radical stress. Planta Med. 63(3):265-266.
  • Research Report, Sabinsa Corporation, 2003