c35

c35%

Anti-Oxidant Serum / The Highest Potency of Stabilized Ascorbic Acid

30ml

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ

Επαναστατικό serum κατά της γήρανσης του δέρματος, το μόνο προϊόν με τόση υψηλή περιεκτικότητα σταθεροποιημένης βιταμίνης C (Ascorbic Acid).

Συμπυκνωμένος ορός που συνδυάζει συσφικτικά συστατικά με αντιρυτιδικούς παράγοντες που βοηθούν στην απόκτηση σφριγηλού δέρματος χωρίς ρυτίδες.
Συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης των γραμμών και των ρυτίδων.
Παράλληλα αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος και τις ρυτίδες, καταπολεμά τα συμπτώματα της πρόωρης γήρανσης τονώνει, συσφίγγει το δέρμα και αναζωογονεί τη νεανική του ελαστικότητα.

Ιδανική για ηλικίες ± 50 και σε πρόωρα φωτογηρασμένα δέρματα και σε δέρματα με έντονες ρυτίδες.

Μελέτες in vitro / in vivo (pdf)


Ιδανικός συνδυασμός:

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

 • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου χαρίζοντας ένα δέρμα απαλό που ακτινοβολεί.
 • Βοηθά στη μείωση του αριθμού των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
 • Βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου, κάνοντάς το πιο λείο, πιο σφιχτό, με πιο νεανική όψη.
 • Προστατεύει από την UVA & UVB ηλιακή ακτινοβολία.
 • Προλαμβάνει την ανοσοκαταστολή, που προκαλείται από τις ακτίνες UV και των μεταλλάξεων του DNA.
 • Συμβάλλει στην βελτίωση της φλεγμονής και του ερυθήματος που συνδέονται με τα ηλιακά εγκαύματα.
 • Επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.
 • Προστατεύει από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
 • Διαθέτει αντιοξειδωτικούς παράγοντες και συνιστάται για όλους τους τύπους δερμάτων.
 • Συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα και στην κατανάλωση οξυγόνου (μειώνοντας την πιθανότητα δημιουργίας ευρυαγγείας).
 • Αναχαιτίζει τη δημιουργία των τοξικών ριζών οξυγόνου διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος (προστατεύοντας το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος).
 • Βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Εφαρμόστε το serum με ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό. Συνιστάται να χρησιμοποιείται καθημερινά, κυρίως το βράδυ, σε καθαρό δέρμα.
Αν κατά λάθος το προϊόν έλθει σε επαφή με τα μάτια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Κατά τις πρώτες εφαρμογές το προϊόν μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση ελαφρού τσιμπήματος. Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ - ΔΡΑΣΗ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C [Ascorbic Acid] ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος από την οξειδωτική καταστροφή. Το μόνο μόριο βιταμίνης που το σώμα μπορεί να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει είναι το Ασκορβικό Οξύ. Το σώμα όμως δεν συνθέτει Ασκορβικό Οξύ αλλά πρέπει αυτό να προέρχεται από τη διατροφή. Οι μηχανισμοί ελέγχου του σώματος περιορίζουν την ποσότητα της Βιταμίνης C που μπορεί να ληφθεί από το στόμα για το δέρμα. Η τοπική αντιοξειδωτική θεραπεία γίνεται ένας πολύ εύκολος τρόπος για την τοποθέτηση βιταμίνης C απευθείας μέσα στο δέρμα. Με την τοποθέτηση ασκορβικού οξέως σε ένα σταθερό, όξινο, υδατώδες διάλυμα το τελευταίο δεν ιονίζεται και περνάει στο δέρμα σε πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση από αυτή που είναι δυνατή με την χορήγηση δια στόματος.

Η τοπική βιταμίνη C, για να δράσει πλήρως, πρέπει πρώτα να φτάσει μέσα στο δέρμα και στη συνέχεια να παραμείνει σταθερή και σε αρκετή συγκέντρωση για να έχει βιολογική επίδραση. Οι μέχρι σήμερα μελέτες δείχνουν ότι το κλειδί είναι το Ασκορβικό Οξύ σε υψηλή συγκέντρωση (μεγαλύτερη από 15%) και χαμηλό ρΗ (λιγότερο από 3). Η τοπική βιταμίνη C με τη μορφή του όξινου ρΗ μπορεί να χορηγηθεί και να απορροφηθεί κατευθείαν από το δέρμα για να παρέχει φαρμακολογικά επίπεδα προστασίας. Γίνεται αναπόσπαστο μέρος του δέρματος και δεν επηρεάζεται από το νερό, τη γυμναστική, τα ρούχα ή το μακιγιάζ.

Τα οφέλη της τοπικής βιταμίνης C (Ασκορβικό Οξύ) για το δέρμα περιλαμ-βάνουν:

 • Η τοπική βιταμίνη C προστατεύει ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία.
  Η τοπική βιταμίνη C προοτατεύει το δέρμα από όλο το φάσμα των υπεριωδών ακτινοβολιών με την εξουδετέρωση ειδών δραστικού οξυγόνου των ελεύθερων ριζών, πριν αυτά βλάψουν και καταστρέψουν το DNA και άλλα συστατικά του δέρματος.
 • Η τοπική βιταμίνη C προστατεύει από την ανοσοκαταστολή των υπεριωδών ακτινοβολιών και τις μεταλλάξεις του DNA.
  Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C εμποδίζει την ανοσοκαταστολή από τις υπεριώδεις ακτίνες. Το φαινόμενο αυτό, στα πλαίσια του οποίου η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αναστέλλεται λόγω της έκθεσης στον ήλιο συμβαίνει σε περίπου ένα τρίτο του πληθυσμού, αλλά παρατηρείται στο 90% των ατόμων που εμφανίζουν καρκίνους του δέρμα-τος, τόσο μελανώματα αλλά και μη μελανώματα. Τα αντιηλιακά δεν εμποδίζουν την ανοσοκαταστολή από υπεριώδεις ακτίνες, ενώ αντίθετα η τοπική βιταμίνη C την εμποδίζει.
 • Η τοπική βιταμίνη C προκαλεί τη σύνθεση κολλαγόνου.
  Η βιταμίνη C είναι το μόνο αντιοξειδωτικό που αποδεδειγμένα αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυτό είναι σημαντικό εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μορφές του δραστικού οξυγόνου καταστρέφουν τα συστατικά του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου και του κολλαγόνου, που αποτελεί το 80% του μεσοδερμικού στρώματος.
 • Η τοπική βιταμίνη C ελέγχει τις φλεγμονές και μειώνει το ερύθημα.
  Η τοπική θεραπεία με βιταμίνη C έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την φλεγμονώδη αντίδραση που σχετίζεται με το υπεριώδες φως, συμπεριλαμβανομένου και του εγκαύματος από τον ήλιο. Η τοπική βιταμίνη C προστατεύει ακόμα και όταν επαλείφεται και μετά την έκθεση στον ήλιο.
 • Η τοπική βιταμίνη C επιταχύνει την επούλωση πληγών.
  Η τοπική βιταμίνη C συμβάλλει στην επιτάχυνση της συστήνεται ως προεγχειρητική και μετεγχειρητική θεραπεία για ασθενείς που υπέστησαν λείανση της επιδερμίδας με λέιζερ.

VERSION C35% ANTI-OXIDANT SERUM Stabilized Ascorbic Acid
To προϊόν αυτό προσφέρει την υψηλότερη συγκέντρωση, 35%, του Ascorbic Acid (Βιταμίνη C). Είναι ένα serum περιποίησης κατά της γήρανσης του δέρματος, με σταθεροποιημένη μορφή Βιταμίνης C σε Γλυκοσφαιρίδια και έχει όξινο ρΗ [ρΗ 2,4]. Τα Γλυκοσφαιρίδια προστατεύουν την Βιταμίνη C από την οξείδωσή της. Επιπλέον επιτρέπει την βαθειά διείσδυση του Ascorbic Acid στο δέρμα, σε συγκεντρώσεις 20-40 φορές μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να προσληφθούν από την διατροφή ή από ταμπλέτες. Εξαιτίας των ανθεκτικών κεντρικών πυρήνων τους είναι εξαιρετικά σταθερά, ακόμα και υπό δύσκολες φυσικοχημικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα την παρουσία επιφανειοδραστικών ουσιών. Η διάρκεια ζωή τους είναι μακρά τόσο σε εναιώρημα όσο και σε τυποποιημένες σταθερές μορφές. Τα εγκλωβισμένα ενεργά συστατικά λοιπόν, κατευθύνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να φτάσουν σίγουρα στο στόχο: το δέρμα.
Τα Γλυκοσφαιρίδια έχουν μικρή ανακατανομή, που δεν αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, ακόμα και μετά από πέντε χρόνια. Ομοίως είναι πολύ ανθεκτικά σε παρατεταμένη θέρμανση στην υδατώδη μορφή σε θερμοκρασίες πάνω των 80 C. Χάρις στη σύνθεσή του το VERSION C35%, διαπερνά το ανώτερο στρώμα της κεράτινης στιβάδας του δέρματος και φτάνει στο μεσοδερμικό στρώμα της επιδερμίδας όπου τα νέα κύτταρα αρχίζουν την μετανάστευσή τους προς την εξωτερική επιφάνεια που εκθέτουμε καθημερινά στις σκληρές συνθήκες του περιβάλλοντος μας.
Τα διαρκή αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή, καθώς τα παλαιότερα κύτταρα αντικαθιστούνται μέσα σε ένα διαδικασίας επούλωσης και χρονικό διάστημα 4 έως 8 εβδομάδων.Βιβλιογραφία:

 • 1.Chung JH, Youn SH, Kwon OS, Cho KH, Youn Jl, Eun HC. Regulations of collagen synthesis by Ascorbic Acid, transforming growth factor-beta and interfe-ron-gamma in human dermal fibroblasts cultured in three-dimensional collagen gel are photoaging and aging-independent. J Dermatol Sci 1997;15:188-200.
 • Chung JH, Youn SH, Kwon OS, Eun HC, Kim KH, Park KC, Cho KH, Youn Jl. Enhanced proliferation and collagen synthesis of human dermal fibroblasts in chronically photodamaged skin. Photodermatol Photoimmunol Photomed 1996;12:84-9.
 • Phillips CL, Combs SB, Pinnell SR. Effects of Ascorbic Acid on proliferation and collagen synthesis in relation to the donor age of human dermal fibroblasts. J Invest Dermatol 1994;103:228-32.
 • Geesin J, Murad S, Pinnell SR. Ascorbic Acid stimulates collagen production without altering intracellular degradation in cultured human skin fibroblasts. Biochem Biophys Acta 1986;886:272- 4.
 • Dumas M, Chaudagne C, Bonte F, Meybeck A. Age-related response of human dermal fibroblasts to Ascorbic Acid: study of type I and III collagen synthesis. C R Acad Sci III 1996;319:1127-32.
 • Darr D, Combs S, Dunston S, Manning T, Pinnell S. Topical vitamin C protects porcine skin from ultraviolet radiation-induced damage. Br J Dermatol 1992;127:247-53.